Oktatás
2017. február 8.
evnyito.jpg
 A II. kerületi oktatási intézmények nyílt napokat és foglalkozásokat tartanak szülőknek és leendő diákoknak.

2016. december 2.
_J1A9826[1].jpg
 Szülők kezdeményezték, gyerekek „hagyták jóvá”, majd szavazták meg az év tanítójának Darnainé Durcsán Rózsa tanítónőt, aki több mint negyven éve oktat alsó tagozatos diákokat.

2016. július 28.
12bucsu1.jpg
A júniusban tartott pedagógusnapi ünnepségen négy olyan óvodavezetőt is kitüntettek, aki a következő tanévtől nyugdíjba vonul. Három vezető több évtizeden keresztül állt a rábízott intézmény élén, őket kérdeztük hivatásukról, annak szépségeiről és tapasztalatairól.

2016. június 22.
mcc
A társadalmi, gazdasági és politikai kérdések iránt nyitott, tehetséges diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja.

2015. december 15.
erdohorvati1
A kerületi diákok látásmódját szélesíti, és új ismeretségeket is teremt az a szemléletformáló program, amelyet a II. Kerületi Önkormányzat Közoktatási, Közművelődési, Sport- és Informatikai Bizottsága indított el idén ősszel. 

2015. június 19.
oku_25_kicsi.jpg
A Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola ebben a tanévben ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból ünnepi programsorozatot állítottak össze.

2015. április 24.
8Szasz1.jpg
Szász Károly iparművész neve nem ismeretlen a II. kerületiek számára. Ő az, aki antik törött csészéből csodaszép medált varázsol, vagy színes üveget házasít össze Zsolnay-porcelánnal.

2015. április 2.
palferi1.jpg
Pál Ferenc atya – akit sokan Pál Feriként ismernek, és aki 2013-ban a Prima Primissima Díj közönségdíját nyerte el – a Máriaremete–Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolában tartott előadást március elején.

2015. március 24.
Varga:MihalyCsik
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a kerület országgyűlési képviselője a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium 10/A osztályosainak tartott rendhagyó órán Gazdálkodj okosan! címmel beszélt a pénzügyi döntések egész életünkre kiható fontosságáról.

2015. február 2.
2oku1.jpg
A Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola ebben a tanévben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból az iskola ünnepi programsorozatot állított össze, amelynek első állomása egy kerekasztal-beszélgetés volt. 

1 / 13Következő