Környezetünk
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Nő a betegbiztonság a Szent Ferenc Kórházban

2020. február 3.

A Budapesti Szent Ferenc Kórház bővülése és fejlesztése mellett a betegkomfort és betegbiztonság is fontos szempont az intézményben.

A Budapesti Szent Ferenc Kórház Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló, VEKOP-6.3.5-17-2017-00005 pályázata két fő területen jelent előrelépést a betegellátásban:

Egységes betegazonosító rendszer kerül bevezetésre, mely a betegregisztrációval kezdődően végig kíséri a beteget az intézményben való tartózkodása esetén. A bevezetni tervezett rendszer nagyban megkönnyíti az ápolási személyzet munkavégzését, csökkenő adminisztrációt eredményez, és az egészségügyi ellátás során csökkenti a hibalehetőségek számát is. Így összességében biztonságot nyújt betegnek, dolgozónak egyaránt.

A projekt keretében egy új, összetett higiénés rendszer is bevezetésre kerül. Ennek része egy új kézfertőtlenítő-adagoló eszközpark, mely betegnek, dolgozónak, hozzátartozónak egyaránt elérhetővé válik a kórház szinte minden pontján; egy speciális vízfertőtlenítő berendezés, melynek beüzemelése a vízben élő baktériumok által okozott fertőzéseket szorítja vissza és egy környezeti infekciókontroll támogató rendszer, ami egy felület- és térfertőtlenítő berendezéssel napi szinten segíti egyes fertőzések kockázatának minimalizálását.
A fejlesztéssel összességében javul az egészségügyi infrastruktúra. A két fejlesztés által a kórházban megforduló betegek összességében jobb egészségügyi szolgáltatásban részesülnek.