Kedves Szomszéd
2019. június 3.
berek
Emléktáblát avattak a két évvel ezelőtt elhunyt Berek Kati, a nemzet színésze egykori, Harcsa utcai otthonánál.

2019. május 21.
par
Kerületünk egyik legszebb részén, az erdő ölelésében, szépen gondozott, mégis buja, zöld kertben áll egy ház, amelynek el- és berendezése finom ízlésről és művészi kreativitásról árulkodik.

2019. május 21.
bacs
A II. kerületben élt Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Budapest Főváros Díszpolgára hosszan tartó, súlyos betegség után áprilisban hunyt el. A Farkasréti temetőben százak vettek tőle végső búcsút május 10-én, köztük Láng Zsolt polgármester.

2019. május 7.
oper
Tanít, zongorázik, gitározik, rajzol, főz, íjászkodik, fotóz, több nyelven beszél, de mindenekelőtt csodálatosan énekel. Kálmándy Mihály operaénekes szeret mindent jól csinálni, sőt, a lehető legjobban – teljes odafordulással, hittel, szeretettel, őszintén. 

2019. április 7.
takar
Takár Yvette búvároktató – Balitól Galapagoson át Horvátországig – a legszebb vizeiben merült. Évek óta együtt dolgozik ifj. Lőrincz Ferenc merülésvezető és búvárfotós oktatóval, akinek modellt „úszik” víz alatti képeihez, legközelebb estélyi ruhában.

2019. április 7.
balla
Pici üzlet a ZárCézár Buda a Fény utcai piac szolgáltatóinak sorában. A nagy üvegablakon át rögtön látszik a profilja: kulcsokat, kulcsmásolást, zárakat kínál.

2019. március 23.
fagyi
Vallja, hogy tanulni mindig érdemes. Szívesen szerez örömet másoknak, és nem elégszik meg a tökéletesnél kevesebbel. Az eredetileg tanárként végzett Németh Ágnes másfél évtizedig vezette hoszteszirodáját, majd 2010-ben úgy érezte, itt az idő új dolgokat tanulni.

2019. március 11.
fest
Nem hisz a véletlenben, de hisz a művészet felszabadító és gyógyító erejében. Nemcsak alkotni szeret, de fontos számára, hogy átadhassa az alkotás örömét minden korosztálynak.

2019. február 27.
kalaka
Kilenc hónapos korától kerületünk lakója, és nincs olyan hangszer, amit meg ne tudna szólaltatni. 

2019. február 21.
pi_ho2
Elérkezett a magyar Piedone-rajongók ideje, a hónap végén ugyanis a mozikba kerül az olasz színészlegendáról, Bud Spencerről forgatott dokumentumfilm Piedone nyomában címmel. Az alkotás rendezője, a II. kerületi Király Levente mesélt lapunknak a színész különleges képességeiről és nápolyi hétköznapjairól. 

Előző2 / 27Következő