Kedves Szomszéd
2020. május 22.
huvos
Sorozatunk következő részében ismét két nagy kedvencet kérdeztünk: Hűvösvölgyi Ildikó színművészben és Szilágyi János újságíróban kerületi kötődésükön kívül közös az is, hogy mindig olyat nyújtanak közönségüknek, ami több puszta szórakoztatásnál.

2020. május 10.
balinta
Hosszú hetek óta tart a kijárási korlátozás, lassan hozzászokunk leszűkült mozgásterünkhöz. A karanténban azt is megtapasztaljuk, hogy milyen sivár lenne az életünk kultúra – vagy hogy a korabeli újság címét idézzem: film, színház, muzsika – nélkül.

2020. április 22.
kozm
Már a neve is szívet jelent, de a szívesség egész lényére jellemző. Barátságos kis stúdióját is sok szívvel díszíti, és az oda betérőt szívesen látja Fodor Korinna gyógypedikűrös.

2020. április 22.
kdszomsz
A március közepe óta tartó veszélyhelyzet mindannyiunk életét megváltoztatta.

2020. március 22.
holczer
Hantosné Holczer Ágnes, művésznevén Sengahh idősebb korában talált rá újra az alkotás örömére. Szereti maga körül a szépet – legyen az bútor, kert vagy éppen ember –, ezért csak szép dolgokat örökít meg a vásznon.

2020. március 8.
sarosi
Annak a háznak a falán, ahol dr. Sárosi Bálint közel hat évtizede lakik, emléktábla hirdeti, hogy 1910 és 1924 között itt élt Kodály Zoltán. 

2020. március 8.
hael
Heal Edina öt évig volt a Sláger Rádió vezérigazgatója, majd közel nyolc éven át irányította a Google Magyarországot, jelenleg pedig az általa létrehozott Egyenlítő Alapítvány vezetője, digitális és kommunikációs szakember.

2020. február 27.
texti
Műhelye a Keleti Károly utcában van, és nemcsak itt dolgozik, de itt is él a II. kerületben. Az Iparművészeti Főiskola textilszakán végzett, de mindig érdekelte az irodalom is.  

2020. február 21.
kobli
Jó történetnek indult, végül ügy lett belőle, mi több, kivételes siker: az Örök tél című film főszereplője, Gera Marina tavaly, magyarként először, Emmy-díjat kapott.

2020. február 3.
barna
Tóth Barnabás filmrendezővel egy budai kávézóban beszélgettünk az Oscar-jelölés apropóján. Filmje, az Akik maradtak, ugyan nem jutott be a legjobb nemzetközi film mezőnyében az öt jelölt közé, de óriási büszkeség az is, hogy beválogatták az Oscar-díjra esélyes művek szűkített tízes listájába. Ráadásul ez a csoda nem először esett meg Barnabással, hiszen tavaly a Susotázs című alkotása a legjobb él..

Előző2 / 29Következő