Kedves Szomszéd
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Budai polgárok a kerületből...

2020. április 22.

Már a neve is szívet jelent, de a szívesség egész lényére jellemző. Barátságos kis stúdióját is sok szívvel díszíti, és az oda betérőt szívesen látja Fodor Korinna gyógypedikűrös.

– A VI. kerület belvárosi nyüzsgésében éltünk, de amikor a két lányom kirepült, vágyódni kezdtem valami nagyon szép hely után. Így kerültünk ide, a csodás, békés, zöld Máriaremetére, ahol végre hódolhatok kedves időtöltésemnek, a kertészkedésnek is. A több mint százéves villa szerelem volt első látásra. Hét éve lakunk itt, és tavaly nyáron béreltem ki a kis földszinti helyiséget, ahol kialakítottam a szalonomat.

Kiskorom óta két dolog érdekelt igazán: a tanítás és a gyógyítás. A tanítás megadatott, nagyon szerettem is ezzel foglalkozni, de amikor a két kislányom már óvodás lett, nem mentem vissza tanítani, hanem tanulni kezdtem a reklám- és marketingszakmát. Lett egy kis cégem, amit építgettem, de egy idő után elfáradt ez a projekt. Akkor kerültem kapcsolatba a gyógyászattal: egy barátnőm hívta fel a figyelmemet a gyógypedikűrös szakmára. Úgy éreztem, ez igazán nekem való, így beiratkoztam itt, a II. kerületben egy lábápoló és pedikűrös képzésre, a PediSuliba. Igazán hálás vagyok a mestereimnek, mert nagyon jó képzést kaptam tőlük. Már a tanfolyam közben tudtam, hogy engem a gyógyítás része nagyon érdekel, ezért a mesteri oklevél megszerzése után a podológiai képzés (a láb teljes orvosi ellátása, orvosi pedikűr) a távoli célom ebben a szép szakmában. Részt veszek a MOSZI (Magyar Országos Szakmai Ipartestület) képzésein is, folyamatosan fejlesztve, bővítve tudásomat.

Engem a Jóisten mindig a tenyerén hordozott: akkor is, amikor megtaláltam ezt a gyönyörű helyet, ahol élek, és főleg akkor, amikor csodálatos emberekkel találkoztam, akik segítettek az utamon. Ilyen Bergendy Anna, a PediSuli oktatója, akitől a ma már hungarikumnak számító szikés pedikűrt tanultam, ami a gépi pedikűrnél alaposabb, precízebb lábápolási mód, és én azon dolgozom, hogy ez a módszer megmaradjon. Ilyen ember Kincs Eszter életműdíjas mesterpedikűrös is, a szakma nagyasszonya, a mai napig mesterem és mentorom, akinek hivatásbeli és emberi hozzáállása számomra példaértékű.

Nagy felelősség van rajtunk, hiszen a láb sok mindenről árulkodik. Például a neuropátiás cukorbetegek sokszor észre sem veszik, hogy milyen elváltozások vannak a lábukon, ezt leginkább a pedikűrös látja és tudja kezelni.

A pedikűr számomra több mint szépészeti és gyógyászati szakma. Egyrészt fontos, hogy komplex szolgáltatást tudjak nyújtani, ezért kiegészítettem szolgáltatásaimat manikűrrel és reflexológiás talpmasszázzsal, illetve olyan miliőt szerettem volna teremteni, ami megfogja a vendéget, hogy úgy érezze, a legjobb helyre jött, ahol a kezelés mellé házi sütemény is jár, meg persze egy kis baráti beszélgetés – láb- és lélekápolás.

 

A járvány idejére a KoriPedi is bezárta kapuját, de sürgős, fájdalmas esetekben lehet keresni a gyógypedikűröst, aki fokozott védelem mellett ellátja a fájós lábú vendégeket: Telefon: (06 70) 315-8524, e-mail: koripedi@gmail.com.