vekas

Dr. Vékás Lajost a legnagyobb európai jogi egyetemek sorra avatják díszdoktorrá, a nevével fémjelzett új Polgári Törvénykönyv gyakorlatilag mindannyiunkat elkísér a bölcsőtől a koporsóig. Három nyelven publikál, jogásznemzedékeket oktatott az ELTE-n, amelynek tanszékvezetője és rektora is volt, jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke. A Pasaréten élő, közel nyolcvanéves jogászprofesszor ma is intenzíven dolgozik, sőt, naponta sportol, de a komolyzenei irodalmat is igen jól ismeri – néha még játszani is szokott rádiós zenei rejtvényeket megfejtve.

 

evrendore
A Rómer Flóris utcai épületben tartott ünnepélyes állománygyűlésen adták át a II. Kerületi Önkormányzat jutalmait, valamint Az év rendőre kitüntetést, amelyet ezúttal Szerb Rita Anita rendőr hadnagy, főnyomozó vehetett át.  
etolto
A Városrendészet figyelmet fordít a töltőállomásoknál kialakított parkolóhelyekre és bírságot ró ki a szabálysértőkre.  
betlehem
Hermann János iparművész és a Csik iskola Brummogó Bábszakkörének munkáját is díjazták a 25. Betlehemi jászol című országos pályázaton, amelyet a Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) hirdetett meg.   
vigh
Vigh Andrea Liszt Ferenc-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia egyetemi tanára, 2013-tól rektora. Az idei év sok sikert hozott az életébe, hiszen ősszel újraválasztották az akadémia rektorának és 20. évét ünnepelte az általa életre hívott nemzetközi hárfafesztivál. 
kiallitas
Érdemes egy kicsit elcsendesedni és a művészet segítségével rövid időre eltávolodni a megnövekedett feladatoktól.
etelosztas
Már 16 éve tartanak közösen ételosztást. A hidegebb hónapokban idén is folytatja a jótékony együttműködést a II. Kerületi Önkormányzat és a Káldor Miklós Kollégium.