vekas

Dr. Vékás Lajost a legnagyobb európai jogi egyetemek sorra avatják díszdoktorrá, a nevével fémjelzett új Polgári Törvénykönyv gyakorlatilag mindannyiunkat elkísér a bölcsőtől a koporsóig. Három nyelven publikál, jogásznemzedékeket oktatott az ELTE-n, amelynek tanszékvezetője és rektora is volt, jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke. A Pasaréten élő, közel nyolcvanéves jogászprofesszor ma is intenzíven dolgozik, sőt, naponta sportol, de a komolyzenei irodalmat is igen jól ismeri – néha még játszani is szokott rádiós zenei rejtvényeket megfejtve.

 

galeri
Huszadik állomásához érkezett a Vízivárosi Galéria gyűjteményeket bemutató sorozata. Ezúttal az üzletember Hetényi Csaba és felesége kortárs képzőművészeti gyűjteményéből ad válogatást Színtézis címmel.  
piac
Sokan kérték, hogy a máriaremetei Cserkészház területén lévő piaci napok mellett minden hónap harmadik hetében is legyenek gazdapiaci napok.
szin
Péterfy-Novák Éva majd’ minden orvostól azt a diagnózist kapta, hogy kislánya a születése során vált mentálisan súlyos sérültté.
kamera
Számos esetben tett jó szolgálatot és segített a forgalmas Széll Kálmán tér közbiztonságának megőrzésében a térfigyelőkamera-hálózat, amit a fővárosi önkormányzat most felújíttatott.
takar
Takár Yvette búvároktató – Balitól Galapagoson át Horvátországig – a legszebb vizeiben merült. Évek óta együtt dolgozik ifj. Lőrincz Ferenc merülésvezető és búvárfotós oktatóval, akinek modellt „úszik” víz alatti képeihez, legközelebb estélyi ruhában.
balla
Pici üzlet a ZárCézár Buda a Fény utcai piac szolgáltatóinak sorában. A nagy üvegablakon át rögtön látszik a profilja: kulcsokat, kulcsmásolást, zárakat kínál.
(Helytörténet)