radvanyi

A nyolcvanas években ismerhették meg hangját és arcát a magyar rádióhallgatók és televíziónézők. Azóta számos műsort szerkesztett és vezetett, ma is hétről hétre sokan várják Hogy volt?! című, nagy művészeket és korszakokat megidéző, népszerű beszélgetős műsorát. Radványi Dorottya harminc éve kerületünk lakója és a napokban ünnepelte születésnapját.

 

Bimbó és rózsa

Helytörténet
bimboanno
A Bimbó út kerületünk egyik (ha nem a) leghosszabb útja: az Országút városrészben, a Mechwart ligettől indul, majd a Rézmál és a Rózsadomb közt kanyarogva éri el Törökvész hegyi útját, a Kapy utcát.  
sandorp
Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte idén Sándor Pál Kossuth-díjas rendező, forgatókönyvíró, producer, aki három évtizede kerületünk lakója.  
rapsody
Nem vagyok zenész, de Weiner Leó Rókatáncának minden hangjegyét ismerem.
jokoncert
Nagy sikerrel, telt ház előtt tartotta hatodik jótékonysági hangversenyét a Törös Alapítvány 2011 a Marczibányi Téri Művelődési Központ színháztermében.  
tromf
Nemrég csatlakoztam egy nagyobb baráti körhöz, amelynek tagjai évente összejönnek és ruhát cserélnek.  

Szikla a patakparton

Környezetünk
apathy
Ha egyszer szavazást tartanának arról, hogy melyik Budapest legszebb villamosmegállója, bizonyos, hogy a Nagyhíd állomás (az 56-os és a 61-es villamos vonalán) a dobogósok közt végezne.  
(Helytörténet)
(Kedves Szomszéd)
(Helytörténet)