juhaszanna.JPG

A Mandula utcai lakásban Juhász Ferencné dr. Kilián Katalin nyitott ajtót. Azt kérdezte tőlem, tudom-e, hova jöttem. Igennel válaszoltam, tudtam, hogy Juhász Ferenc, a kétszeres Kossuth-díjas költő élt itt. De arra nem számítottam, hogy olyan otthonba lépek be, amelynek minden sarka kincseket rejt. Katalintól és Anna lányától, a népszerű Hadik Irodalmi Szalon alapítójától sok száz történetet kaptam ajándékba. Csodálatos könyvekről, különleges festményekről, otthonuk híres vendégeiről meséltek. A nappali cserépkályhája mellett olyan világba csöppentem, amilyenekről Radnóti Miklós Gyarmati Fannija is mesélt naplóiban.

A Fazekas tér temploma

Helytörténet
010533a_Horthy_Istvan_eskuvoje.jpg
Pest, Buda és Óbuda egyesítéséig a pesti 512 és a budai 136 református polgár a Kálvin téri közös templomba járt, évtizedeken keresztül ez töltötte be az anyaegyház szerepét.

Bükkfa a határon

Környezetünk
bukk.jpg
Idén több lapszámunkban olvashattak a kerület különleges, idős fáiról és történetükről. Ezúttal kerületünk címernövényének eredtünk nyomába.  
vizivarosi_minikepek.jpg
 Miniképek – képpárok címmel, a magyar festészet napja rendezvénysorozat keretében nyílt kiállítás a Vízivárosi Galériában. 
_J1A8337.JPG
 OKTÓBER 31-ig látogatható a Marczibányi Téri Művelődési Központ M Galériájában (1022 Marczibányi tér 5/a) Bagossy Levente Jászai Mari-díjas díszlettervező makettkiállítása a 9. Gyermek-és Ifjúsági Színházi Szemle kísérőprogramjaként.
_J1A8127.jpg
 Szűcs Krisztián eredeti szakmája szerint angoltanár, de gyerekkora óta zenét ír. A Heaven Street Seven zenekar alapítója és a kezdetektől tagja a Budapest Bárnak.
divat_meghivokicsi.jpg
Egy építkezés elemei öltözék-kiegészítőként, testet körbe ölelő installációként. Merész anyagtársítások egy igazán egyedülálló látvány keretében az Öntödei Múzeum divatperformace-án.