_J1A5487.JPG

Passuth Krisztina művészettörténészt nemrég tüntették ki Moholy-Nagy-díjjal, ennek apropóján találkoztunk II. kerületi otthonában. Franciaországban a Pompidou központban dolgozott, Párizs Város Modern Múzeumában könyvtárat hozott létre. Mesélt kiállításairól és híres művészbarátairól is. A mai napig tanít, ír és kiállítást rendez.

 

olympicflag_1_300x200.jpg
 Hatodik olimpiai tárgyú könyve jelent meg a napokban kerületünk „őslakosának”, lapunk szerzőjének, Jocha Károlynak.
_J1A1669.jpg
A Valami Amerika 3. részének február közepi premierje előtt a film két főszereplője, Ónodi Eszter és Pindroch Csaba beavatta lapunkat a forgatás kulisszatitkaiba.
_J1A9327_.jpg
 Tavaly év végén a II. Kerületért Emlékéremmel kitüntetett Verrasztó Gábor író, újságíró és helytörténész, lapunk szerzője két új könyvvel is jelentkezett.
20170919_cam_02_medium_1024x576.jpg
A kerületünkben zajló Millenáris Széllkapu-projekt is felkerült a Highlights of Hungary idei jelöltjeinek listájára. Szavazni január 25-ig lehet. 
konigrobert_kicsi.jpg
 Bizonyosan sok II. kerületi szülő ismeri a Szent János Kórház fiatal szakorvosát, dr. Kőnig Róbertet, aki már óvodáskorában eldöntötte, hogy sebész lesz. Ha baj van, elsőként a gyereket nyugtatja meg, utána jöhet minden más.

50 éves a Körszálló

Helytörténet
1979_fortepan_nagygyula.jpg
Hotel Budapest néven kevesen tudnák beazonosítani, de ha azt mondjuk, a Körszálló, úgy már sokan ismerik. E kitörölhetetlenül a hatvanas évekhez kötődő budai épület idén szilveszterkor lesz éppen fél évszázados.
(Helytörténet)
(Környezetünk)