psziho

Pszichológusi pályafutásának évtizedei alatt rátaláltak a gyermekre vágyók, a párkapcsolati problémákkal küzdők és a pánikbetegségben szenvedők. A férfiak is elmerészkednek hozzá, sőt egyre nagyobb számban képviseltetik magukat. Ő „Erzsébet, a Bem térről”, aki már Budapesten született a pécsi kereskedő Heinemann családba. Csillagjegye a Skorpió, amelynek szülöttei állítólag a legjobb segítők.

 

hazi
A Koller kereskedőcsalád Németországból települt át Magyarországra a XVIII. században, ahol Budán hamarosan polgárjogot nyert.
bator
A Nagy-Hárs-hegy csúcsának közelében nyíló Bátori-barlang az idők folyamán többször is feledésbe merült, pedig ősidők óta nyitott volt, nem úgy, mint a legtöbb rózsadombi társa, amelyek építkezések vagy bányászat közben nyíltak meg.
bator
Tavasz van! Gyönyörű! – kiálthatnánk vidáman József Attilát idézve, de az örömre súlyos árnyékként vetül a koronavírus, ami – úgy tűnik – még idén is lehetetlenné teszi a közös kikapcsolódását, kulturális vagy sportprogramjait.

A gyep drágakövei

Környezetünk
tavasz
A tavasz hírnökeit sokak számára a fák első rügyei, az erdő alján megjelenő hóvirágok, odvas keltikék, ibolyák jelentik.
mentes
Azt mondják, a járvány visszavetette az egyszer használatos műanyagok visszaszorítására tett lépéseket, nem beszélve a naponta hulladékként megjelenő maszkokról és egyéb védőfelszerelésekről.
olt
Magyarországon tombol a koronavírus-járvány harmadik hulláma, a betegek, a kórházban kezeltek, és ami a legszomorúbb, az elhunytak száma napról napra nő.
(Helytörténet)
(Kedves Szomszéd)
(Helytörténet)