kata

„Jót s jól – ebben áll a nagy titok” olvasható a Kazinczy-idézet annak a közületi ülőbútorokat gyártó cégnek a honlapján, amelynek Vargáné Fodor Katalin az egyik vezetője. Mint mondta, büszke rá, hogy ők tervezhették a Nemzeti Táncszínház nagytermének speciális tudású székeit. Mesélt lapunknak a skandináv trendekről, kerületi otthonáról és három gyermekéről is.

hon
A mi fotóink – az Önök fotó - 2015-ben hirdettük meg első alkalommal az azóta is nagy népszerűségnek örvendő és egész éven át tartó fotópályázatunkat.
bau
Ha együtt hallják a II. kerület és a Bauhaus kifejezést, a legtöbben a Napraforgó utcai telepre vagy a Pasaréti tér épületegyüttesére gondolnak. Mindkettőt már több oldalról is bemutattuk lapunk hasábjain, valóban kivételes értékei kerületünknek.

A tánc az életem

Kedves Szomszéd
par
Kerületünk egyik legszebb részén, az erdő ölelésében, szépen gondozott, mégis buja, zöld kertben áll egy ház, amelynek el- és berendezése finom ízlésről és művészi kreativitásról árulkodik.

Búcsú Bács Ferenctől

Kedves Szomszéd
bacs
A II. kerületben élt Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Budapest Főváros Díszpolgára hosszan tartó, súlyos betegség után áprilisban hunyt el. A Farkasréti temetőben százak vettek tőle végső búcsút május 10-én, köztük Láng Zsolt polgármester.
oper
Tanít, zongorázik, gitározik, rajzol, főz, íjászkodik, fotóz, több nyelven beszél, de mindenekelőtt csodálatosan énekel. Kálmándy Mihály operaénekes szeret mindent jól csinálni, sőt, a lehető legjobban – teljes odafordulással, hittel, szeretettel, őszintén. 
zold
Világszerte április 22-én van A Föld napja. A környezetvédelem nem csupán egy felkapott téma, hanem, sajnos, égetően időszerű is.