vekas

Dr. Vékás Lajost a legnagyobb európai jogi egyetemek sorra avatják díszdoktorrá, a nevével fémjelzett új Polgári Törvénykönyv gyakorlatilag mindannyiunkat elkísér a bölcsőtől a koporsóig. Három nyelven publikál, jogásznemzedékeket oktatott az ELTE-n, amelynek tanszékvezetője és rektora is volt, jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke. A Pasaréten élő, közel nyolcvanéves jogászprofesszor ma is intenzíven dolgozik, sőt, naponta sportol, de a komolyzenei irodalmat is igen jól ismeri – néha még játszani is szokott rádiós zenei rejtvényeket megfejtve.

 

fagyi
Vallja, hogy tanulni mindig érdemes. Szívesen szerez örömet másoknak, és nem elégszik meg a tökéletesnél kevesebbel. Az eredetileg tanárként végzett Németh Ágnes másfél évtizedig vezette hoszteszirodáját, majd 2010-ben úgy érezte, itt az idő új dolgokat tanulni.
aut
Tavaly októberben jelent meg Mocsonoky Anna Autista a gyerekem – 13 élettörténet küzdelemről és elfogadásról című kötete, amelynek bemutatójára március 6-án a Szabó Ervin könyvtár Török utcai fiókjában került sor. 
pap
A Mechwart liget gyönyörű parkját szinte mindenki ismeri, sokan megfordulnak benne, még az éjjel-nappal járó körúti villamosról is látszik. 
forr
Korok, nemzedékek számára 1848. március 15. mindig a szabadságról, a szabadság szeretetéről és évtizedeken át a szabadság vágyáról szólt. 
gul
Minden érzékszervünkre ható, különleges programokat ígér a Gül Baba türbénél létesült keleties hangulatú kulturális központ.  
fest
Nem hisz a véletlenben, de hisz a művészet felszabadító és gyógyító erejében. Nemcsak alkotni szeret, de fontos számára, hogy átadhassa az alkotás örömét minden korosztálynak.