barna

Tóth Barnabás filmrendezővel egy budai kávézóban beszélgettünk az Oscar-jelölés apropóján. Filmje, az Akik maradtak, ugyan nem jutott be a legjobb nemzetközi film mezőnyében az öt jelölt közé, de óriási büszkeség az is, hogy beválogatták az Oscar-díjra esélyes művek szűkített tízes listájába. Ráadásul ez a csoda nem először esett meg Barnabással, hiszen tavaly a Susotázs című alkotása a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában szintén bekerült az első tízbe.

 

ostrom_kitores_Budapest_(60).jpg
75 éve történt: Budapest ostroma a II. világháború egyik leghosszabb és legvéresebb városostroma volt. Ungváry Krisztián történész cikke a II. kerületi eseményekről.
hazas
Családterápiás tudással a párkapcsolatokért. A Házasság hetére készülve, mely idén országosan február 9–16. között lesz, a Kigyóssy házaspárral beszélgettünk. 
farkas
Budapest ostromakor, éppen 75 éve hunyt el Molnár Farkas építész, festő, reklámgrafikus és művészeti szakíró Lotz Károly utcai otthonában.  
szent_ferenc_kulso.jpg
Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés a Budapesti Szent Ferenc Kórházban
gerinc
Mozogni muszáj – vallja a kerületünkbe nemrég költözött fiatal gyógymasszőr, aki mozgásszervi problémákkal küzdőknek segít hatékony technikával enyhíteni, vagy ha lehet, megszüntetni a kínzó fájdalmakat.  
gulb
Kultúrák és korok Budán címmel nyílt új, időszaki kiállítás a Gül Baba Kulturális Központban.  
(Helytörténet)
(Helytörténet)
(Helytörténet)