Életmód
2020. augusztus 31.
szolo
Az Orsó utca déli lejtőit – mint ahogy Buda többi hegyoldalát – hajdanán szőlő borította, és a termőterület még az 1860-as évek statisztikáiban is nőni látszott.

2020. július 31.
petanque
A II. Kerületi Önkormányzat Idősügyi Tanácsa ülésezett, hogy a résztvevők megosszák egymással a veszélyhelyzeti időszak idősellátásához kapcsolódó tapasztalataikat.

2020. július 31.
filler
Július 1-jétől az önkormányzat és a ferences rendtartomány által fenntartott idősklubok, valamint az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona (ÉNO) ismét várja az időseket és a fogyatékkal élőket.

2020. július 17.
koncert
A 14 kamaraegyüttesre osztott Budapesti Fesztiválzenekar több mint 70 muzsikusa összesen 224 helyszínen adott ingyenes, negyedórás mini koncertet június hónap minden vasárnap és hétfő estéjén.

2020. július 15.
hajos
A II. Kerületi Önkormányzat Hajós Alfréd Sportösztöndíja a kerületi élsportoló gyermekeket kívánja támogatni.  

2020. július 3.
ert
Kinyitott az Erő(d)tér, a II. Kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ közösségi tere a 12–20 éves fiatalok számára. Június 22-től egy új helyszínen is megtalálhatók, a Hidegkúti út 220. alatti régi óvodaépületben.  

2020. június 5.
novotni
A gondolat – hogy rádióriporter legyen – harmadéves magyar–történelem szakos egyetemista korában vetődött fel Novotny Zoltánban..

2020. május 22.
szoron
Az egész világot sokként érte a koronavírus okozta járvány, ami megváltoztatta mindennapjainkat. Szorongásainkról és oldásainak lehetőségéről a II. kerületi szakember, Kún Zsófia coach beszélt lapunknak.

2020. május 22.
karanany
Az önkormányzat és a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapest online beszélgetést szervezett május elején Veiszer Alindával, Péterfy Borival, Havas Dórával és Miklós Józsefnével, amelynek fő témái a járvány okozta megváltozott élet hétköznapjai voltak. 

2020. május 15.
magany
Ma már mindannyian jól tudjuk, hogy a koronavírus leginkább az idős emberekre jelent veszélyt. Őket védi az ajánlás, hogy maradjanak otthon, és ha lehetőségük van, kérjenek segítséget a bevásárláshoz, egyéb ügyintézéshez.

1 / 16Következő