Ajánló
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Budai értékek, budai polgárok

2019. augusztus 13.

Megnyitó: szeptember 3-án, 18 órakor a Vízivárosi Galériában.

Budai értékek, budai polgárok címmel nyílik fotókiállítás a Vízivárosi Galériában szeptember 3-án. A lapunk archívumából válogató tárlat, amelyet Láng Zsolt polgármester nyit majd meg, szeptember 17-ig lesz látható a II. Kerületi Önkormányzat kiállítóterében.

A Budai Polgár szerkesztősége mindig is fontos feladatának tekintette, hogy a kerületet irányító önkormányzat hírei, testületi üléseinek döntései, a lakosságot érintő tudnivalók mellett színes és olvasmányos cikkekkel gazdagítsa a lapot. Ennek a törekvésnek a tükrében alakultak ki az újság rovatai, mások mellett az olvasók körében igen népszerű Kedves szomszéd, amelyben a kerületünkben élő híres emberek, művészek, tudósok vallanak életükről és pályájukról. A rovat főszereplőinek portréiból 2009-ben nyílt kiállítás a Marczibányi Téri Művelődési Központban, majd 2013-ban a Vízivárosi Galéria is bemutatta a kibővített gyűjteményt.

A mostani kiállítás – az első válogatáshoz hasonlóan – szintén „kedves szomszédainkat” mutatja be, azokat a kerületünkben élő kivételes embereket, akikkel az elmúlt években találkozhattak olvasóink a Budai Polgár hasábjain (1027 Kapás utca 55. www.vizivarosigaleria.hu).