Ajánló
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Az ünnepi könyvhéten a "Marczis" könyvesbolt

2015. június 2.
Jó ötletnek bizonyult, hogy tavaly a Marczibányi Téri Művelődési Központ otthont adott Magyarország első - egy határon átnyúló baráti összefogás eredményeképpen létrejött - erdélyi könyvesboltjának.

Megnyitásának célja a határontúli könyv -és lapkiadók, civilszervezetek, egyházak, egyetemi tanszékek aktuális és archív kiadványainak együttes megjelenítése volt, abból az elgondolásból, hogy azok naprakészen elérhetőek, rendelhetőek legyenek az anyaországi olvasók számára is. Ugyanakkor a TINTAKŐ könyvesbolt eredeti, drámapedagógiai, művészeti-nevelési szakkönyv -és igényes gyermekkönyv kínálata is megmaradt, sőt, figyelembe véve a vásárlói igényeket, készlete folyamatosan bővül.

Az októberi ünnepélyes megnyitót követő érdeklődés a TINTAKŐ által forgalmazott kiadványok iránt egyre intenzívebb. Az egyedi kínálat rövid időn belül bevonzotta a könyvtárakat, oktatási intézményeket, egyházakat, és a viszonteladókat is, akik közül többen külföldi megbízásból vásárolnak.

A TINTAKŐ könyvesboltra leginkább a Marczin megszokott családias légkör és klubhangulat jellemző, ami elsősorban a kerületiek lelkesedésének köszönhető: sokan és minden korosztályból rendszeres látogatói, törzsvásárlói az üzletnek. A szervezett programokon kívül is, itt lehetőség van nézelődésre, játékra, olvasgatásra, gyakran lélekemelő beszélgetésekre...

A kicsiket egy külön erre a célra berendezett gyereksarok várja sok apró meglepetéssel. Könyv kölcsönzési program júniusban startol.

Theil Ilka üzletvezető elmondta, a könyvesbolt működtetése nem feltétlenül profitorientált tevékenység: egyfajta kultúrmisszió, melyben értékek és érzelmek közvetítése a cél, a Kárpát-Medence különböző régióiban élő, magyar nyelven írók-olvasók közt.

Meghívások által a TINTAKŐ elébemegy az olvasónak, kínálatát rendszeresen bemutatja az ország különböző helyszínein, tematikusan, szakmai körökben, és a nagyközönségnek.

Az eladott könyvek árából származó haszon fedezi a rendezvényeken való részvételt illetve a határon túli kiadványok folyamatos népszerűsítését az anyaországban. Időközben elindult a könyvesbolt által felvállalt magyarországi kiadók kínálatának - így többek közt a II. kerület kiadásában megjelenő drámapedagógiai könyveknek - erdélyi olvasókhoz való eljuttatása, melynek első állomása a budapestivel egyidejűleg megrendezett Kolozsvári Ünnepi Könyvhét.

A budapesti Vörösmarty-téri programon, június 4-8 között a "Marczis" könyvesbolt a 100-as pavilon büszke kiállítójaként szeretettel és kedvezményes vásárlási lehetőséggel vár minden régi és új ismerőst!