Ajánló
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Szent Iván éjjelén a kőfejtőnél

2015. június 5.
2013 nyarán határozta el a Pesthidegkúton élő színművész, Szalay Kriszta, hogy Szent Iván estéjén évről évre színházi előadással örvendezteti meg a környék lakóit egy varázslatos helyen, a Kerek-hegyi kőfejtőnél. 

A belépés ingyenes, de a nézők támogatását a rögtönzött színtársulat jótékony célokra fordítja. Első alkalommal a Gyalog galopp című legendás bohózatot mutatták be, akkor a befolyt összegből a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon sérült emberek számára épülő új otthona kapta a nézők felajánlásait. Tavaly a Rrr című francia film adaptációját vitték színre, az összegyűlt mintegy ötvenezer forintot a Remetekertvárosi Általános Iskola alapítványának ajánlotta fel a társulat. Idén ismét egy legendát kelt új életre az előadások rendezője, Szalay Kriszta, aki ezúttal a Brian élete című filmből készít színpadi változatot, a befolyó pénzből pedig egy II. kerületi súlyosan beteg fiú gyógyítását támogatja a társulat.

– Nagyon hálás vagyok a II. Kerületi Önkormányzatnak és a Klebelsberg Kultúrkúriának a támogatásért, ami nélkül nem születhettek volna meg az előadások – nyilatkozta lapunknak a színész-rendező. A szórakoztatás mellett a közösségépítés is fontos célunk. Már az első alkalommal is volt, aki süteménnyel, üdítővel érkezett, s ez adta az ötletet, hogy előadás után igazi batyubált tartsunk. Tavaly több mint kétszázan voltak kíváncsiak a gyönyörű környezetbe helyezett színielőadásra, ami után még vagy két órán keresztül ettünk-ittunk, beszélgettünk. Idén is erre biztatok mindenkit: jöjjenek, nézzenek meg minket és hozzanak magukkal valami finomságot!

PZS.

JÚNIUS 24., 18.00: Szent Iván-éji Brian élete. Rendező: Szalay Kriszta. Szereplők: Baronits Gábor, Cs. Németh Lajos, Cserna Antal, Felhőfi Kiss László, Rózsa Krisztián, Szabó Sipos Barnabás és Szalay Kriszta. Helyszín: a Zerind vezér utcai Budapest-táblától 500 méterre balra, a Kerek-hegyi kőfejtő. Rossz idő esetén a Klebelsberg Kultúrkúriában (1028 Templom utca 2-10.).