Ajánló
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Miniképek párban

2017. október 26.

 Miniképek – képpárok címmel, a magyar festészet napja rendezvénysorozat keretében nyílt kiállítás a Vízivárosi Galériában. 

  A meghívott hatvan festőművész kétszer hatvan, egyenként húszszor húsz centiméteres négyzetbe készíthette el munkáját.
Így azután első pillantásra nagyon is egységes, mozaikszerű a látvány, közelebbről nézve a technikák, stílusok, színek, motívumok és témák számtalan variációja mutatkozik meg.

A kiállítást Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg, aki a képpárok megfestését egy összetettebb alkotói folyamatnak nevezte, hiszen a két képnek lehetnek gondolati, stílusbeli, motívumbeli, színbeli, formai vagy technikai összefüggései vagy éppen ellentétei. – A két kép erősítheti, kiegészítheti egymást, mélyebben fejezhet ki egy-egy festői programot, ars poeticát – fogalmazott Feledy Balázs.

A Miniképek – képpárok című kiállítás érdekessége, hogy a II. kerületi helyszín mellett a Vígadó Galériában (1051 Vígadó tér 2.) látható ugyanezen kiállítás másik része november 19-ig.

A Vízivárosi Galériában OKTÓBER 31-ig, keddtől péntekig 13–18 óráig, szombaton 10–14 óráig nézhetik meg a látványos, játékos, izgalmas tárlatot (1027 Kapás utca 55., www.vizivarosigaleria.hu). PZS