Ajánló
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Kortárs művek szubjektív válogatásban

2019. április 19.

Huszadik állomásához érkezett a Vízivárosi Galéria gyűjteményeket bemutató sorozata. Ezúttal az üzletember Hetényi Csaba és felesége kortárs képzőművészeti gyűjteményéből ad válogatást Színtézis címmel.

 

A kiállítás megnyitója rendhagyó módon egy beszélgetés volt; a műgyűjtőt Ébli Gábor esztéta kérdezte. Mint megtudtuk, a kiállításnak előzetesen három biztos pontja volt, Isski Kocsis Tibor Extázis, Frey Krisztián Lolita és Tót Endre Utolsó vacsora című alkotásai. Ezekről, valamint a tárlat egyéb darabjairól és a hozzájuk fűződő viszonyáról is vallott a gyűjtő, aki azt is elárulta, leginkább jótékonysági árverésen szerzi be gyűjteményének darabjait.

A kiállítás zárásaként április 27-én, szombaton 11 órai kezdéssel a tavalyi évhez hasonlóan rendhagyó finisszázst rendeznek a tánc világnapjához kapcsolódóan a Berczik Sára Budai Táncklub közreműködésével, amelyen Pétery Melinda táncművész tartja a képek inspirálta táncbemutatóját (1027 Kapás utca 55., tel.: (06 1) 201-6925; nyitva keddtől péntekig 13–18 óráig, szombaton 10–14 óráig; www.vizivarosigaleria.hu).      

P. Zs.