Ajánló
Betűméret növeléseBetűméret csökkentéseNyomtatás

Barokk hangulatban az ÉNO kiállításán

2019. szeptember 20.

A II. Kerületi Idősügyi Tanács programjaként az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona (ÉNO) kiállítást rendezett Barokk hangulatban címmel.

A kiállítás nem csupán a barokk kor hangulatát idézi fel az ÉNO Művészetterápiás csoportjának alkotásaival, de a Rákóczi-szabadságharc hősei előtt is tiszteleg.

A kiállítást Csabai Péter VÖK-elöljáró nyitotta meg, aki megemlékezett arról, hogy 2019-ben II. Rákóczi Ferenc emlékév van, és szólt röviden a barokk korról is. Mint fogalmazott, a barocco szó portugálul „szabálytalan alakú gyöngyszemet” jelent. – Ilyen gyöngyszem a jelen kiállítást megrendező Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona, annak munkatársai és ellátottjai is. A tárlat felidézi a XVI. század második felétől a XVIII. század közepéig tartó korszak hangulatát. A kiállítás célja tisztelegni a Rákóczi-szabadságharc hősei előtt, valamint ízelítőt adni abból, hogyan él tovább a barokk stílusa, szellemisége és ízlésvilága a mai korban: a gasztronómiában, építészeti, lakberendezési megoldásokban, divatban, életszemléletben és az alternatív gyógymódokban – mondta.

A megnyitón az ellátottak és hozzátartozóik mellett részt vett Riczkó Andrea, az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke, Makra Krisztina önkormányzati képviselő, Vargáné Luketics Gabriella, a Humánszolgáltatási Igazgatóság vezetője, Ötvös Zoltán, az igazgatóság Intézményirányítási Osztályának vezetője, Csere István, a Máriaremete–Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola igazgatója, valamint Papp Krisztina, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője.

PZS